Agenturu BPA koupí Sportovní holding

Antonín Charouz

Antonín Charouz Zdroj: Profimedia.cz

Sportovní holding jedná o koupi marketingové BPA sport marketing. „Transakce bude dotažena do konce v nejbližších týdnech,“ sdělil E15 zdroj z vedení BPA. Informaci potvrdil i spolumajitel holdingu, miliardář Petr Speychal. „Jednáme. Myslím, že zanedlouho budou podepsány finální dohody. Už teď spolupracujeme s BPA a jsme velmi spokojeni s tím, jak se naše vztahy vyvíjejí,“ konstatoval Speychal.

BPA sport marketing působí na českém reklamním trhu od roku 1993. Jedním z akcionářů BPA je i podnikatel Antoních Charouz. Marketingová společnost by se měla dle informací E15 rozdělit na dvě části. První hokejovou, by měl ovládnout Sportovní holding. Ve druhé části, kam „spadnou“ veškeré aktivity související s motosportem, si ponechá hlavní vliv právě Charouz.

Padesát procent Sportovního holdingu ovládá prostřednictvím firmy Hanbury Speychal, druhou polovinu vlastní švýcarská firma A – Energy. Tu ovládá ruský podnikatel Jevgenij Myškovský. Holding zastřešuje kluby , HC Sparta Praha a firmu World Sport Promotion. V budoucnu by měl holding ovládnout i klub ČEZ Basketball Nymburk.

EuroEuro | E15