Alza chystá velké rozšíření kanceláří

Platební automaty e-shopu Alza.cz

Platební automaty e-shopu Alza.cz Zdroj: Alza/Wikimedia

Centrála největšího českého prodejce elektroniky Alza.cz výrazně rozšíří počet kanceláří, které potřebuje pro svůj byznys. Vedle centrály v areálu tržnice v Praze-Holešovicích, rovněž provozuje i velké zákaznické centrum, si nově pronajme 2900 metrů čtverečních kancelářských ploch.

Holešovicím ale zůstanou „zelení mimozemšťané“ věrní. Nové kanceláře totiž bude mít Alza v administrativním centru Hall Office Park. Oznámila to realitní kancelář Svoboda & Williams, která pronájem zprostředkovala.

„Transakce je potvrzením boomu internetového obchodování a z toho vyplývající poptávky e-shopů po nových prostorách. Doufáme, že další podobné transakce budou následovat, a rádi bychom se na nich opět podíleli,“ komentoval transakci Jaroslav Waldhauser z oddělení komerčních pronájmů Svoboda & Williams.

Tržby Alzy se loni zvýšily o pětinu na 9,2 miliardy korun. Obchod za uplynulý rok rozšířil svou nabídku z 32 tisíc na téměř 50 tisíc položek. Konkrétní majitelé firmy se skrývají za offshorovou kyperskou společností L. S. Investments. V čele Alzy je ale stále její zakladatel Aleš Zavoral, který patří mezi tuzemské korunové miliardáře.

Alza má čtyřicet poboček
Alza.cz otevřela loni osm nových poboček, rozšířila tak jejich počet na čtyřicet. Lze v nich nakoupit, stejně jako u velké části konkurence, bez předchozí on-line objednávky. Zákazník si může na místě koupit a ihned odnést vybrané vystavené produkty. V pobočkách mohou zákazníci také vyřídit reklamaci zboží. Zavedení jednodušších servisních služeb plánuje společnost v tomto čtvrtletí.