Alza.cz loni utržila téměř 7 miliard, dařilo se i konkurenci

Alza.cz

Alza.cz

Největší internetový obchod v Česku Alza.cz zaznamenal za loňský rok obrat ve výši 6,8 miliardy korun, což znamená meziroční nárůst téměř o 22 procent představující více než miliardu korun. Stále se zvyšující zájem o internetové nakupování potvrzuje i konkurence. Například specializovaný obchod s počítači a elektronikou CZC.cz zaznamenal nejsilnější růst obratu v historii firmy.

„Těší nás tento skvělý výsledek, je důkazem, že se nám vyplatily investice do inovací, jakými byly spuštění automatizovaného logistického centra, nových webových stránek Alza.cz a rozšiřování pobočkové sítě po celém Česku a Slovensku,“ uvedl obchodní ředitel Alzy Martin Drdúl

Inovacemi včetně nového webu loni prošel i obchod CZC.cz, který patří mezi největší e-shopy u nás. Tržby CZC.cz poprvé v 13leté historii firmy těsně překročily jednu miliardu korun. Výsledek 1 miliarda představuje rekordní meziroční nárůst o 30 procent.

Ke srovnání by se ještě hodila česká e-shopová dvojka Mall.cz, ale její výsledky loňských tržeb se zatím nepodařilo získat.

Vývoj ročního obratu Alzy:Tržby Alza.czTržby Alza.cz | Alza.cz