Bílinská kyselka bude vyrábět energetické nápoje pro sportovní značku Head

Stáčírna léčivé vody v Bílině

Stáčírna léčivé vody v Bílině Zdroj: E15 Michal Nosek

Vojtěch Milko, výkonný ředitel BHMW
Kompletně modernizovaná stáčírna v Bílině
Kompletně modernizovaná stáčírna v Bílině
Kompletně modernizovaná stáčírna v Bílině
Kompletně modernizovaná stáčírna v Bílině
16
Fotogalerie

Po kompletní rekonstrukci historických stáčíren léčivých a minerálních vod v Bílině a Mariánských lázních se jejich majitel, česká společnost BHMW, pouští do netradiční spolupráce s globálním výrobcem sportovního vybavení Head.

Stáčírny BHMW posilují marketing i výrobu. K tomu má přispět i spolupráce s obřím výrobcem sportovního vybavení, nadnárodní firmou Head. Pro ní budou stáčet nový energetický nápoj.

„Máme od Head franšízu téměř do celého světa a v říjnu podáme žádost o poskytnutí unijní dotace na výstavbu moderní stáčírny, jelikož očekáváme navýšení prodejů. Novou halu chceme začít stavět v březnu 2019 v blízkosti naší zrestaurované historické bílinské budovy. Investice bude představovat téměř 200 milionů," uvedl ekonomický ředitel podniku Ondřej Chrt. Energetický nápoj Head bude bez konzervantů.

BHMW dodává na trh dvě značky lázeňských vod - Bílinskou kyselku a Zaječickou hořkou vodu a nově i mariánskolázeňský Rudolfův pramen. Současnému stavu ale předcházely rozsáhlé investice do záchrany a modernizace zchátralých stáčíren.

Rekonstrukce stáčírny v Bílině začala roku 2012 a trvala tři roky. Do kompletní přestavby a moderních technologií zde podnik investoval zhruba 160 milionů korun, z nichž 75 milionů představovala dotace Evropské unie. A expanze pokračovala roku 2016, kdy BHMW koupila stáčírnu Rudolfova pramene v Mariánských lázních a rekonstrukci dokončila letos.

„V Mariánských lázních jsme provedli investice za 100 milionů korun a Evropská unie nás podpořila 45 miliony," říká výkonný ředitel podniku Vojtěch Milko. Do zdejší stáčírny, která byla pět let zavřená, jsou svedeny tři prameny - Rudolfův, Ferdinandův a Aqua Maria.

„V roce 2017 jsme zahájili kompletní inovace  a zatím stáčíme pouze Rudolfův pramen, díky kterému máme ucelené portfolio lázeňských pitných kúr," doplnil Milko. Začátkem příštího roku se na trh vrátí minerální voda Aqua Maria z Mariánských lázních. Měsíčně se zde budou stáčet zhruba tři miliony litrů této minerálky.