Bohemia Energy rozšířila služby o poradenství a spotřebitelské úvěry

Plyn, ilustrační foto

Plyn, ilustrační foto Zdroj: Pixabay.com

Bohemia Energy Finance, dceřiná společnost Bohemia Energy, která v rámci energetického poradenství domácnostem poskytuje zákazníkům největšího alternativního dodavatele energií v Česku spotřebitelské úvěry, a to primárně na nákup energeticky úsporných spotřebičů, zahájila svou činnost v plném rozsahu.

Projekt ve své pilotní fázi probíhal od 1. července do 31. prosince. Společnost tak oficiálně rozšířila svůj zákaznický servis o energetické poradenství a nebankovní služby.

„Jedním z důvodů, proč jsme se rozhodli rozšířit naše služby, bylo, že chceme zákazníkům nabídnout možnost, aby jejich domácnost byla energeticky co nejefektivnější a zamezilo se zbytečnému plýtvání elektřinou nebo plynem, které v důsledku znamená zvýšené finanční výdaje pro jejich domácnost. Díky tomu mohou svou investici splácet z uspořených peněz. Službou chceme především budovat vztah s našimi zákazníky a tím si je dlouhodobě udržet,“ říká jednatel Bohemia Energy Jiří Písařík.

Bohemia Energy Finance je nebankovní finanční společnost, jež poskytuje neúčelové spotřebitelské úvěry ve výši od 10 tisíc do 200 tisíc korun s délkou splatnosti až 84 měsíců, a to výhradně klientům Bohemia Energy. Primárně tyto úvěry slouží k financování nákupu vybavení domácnosti.

Jak to funguje

Pro uzavírání smluv se užívají nejnovější IT technologie. Kompletní uzavření smlouvy probíhá na tabletu s biometrickými podpisy v pohodlí zákazníkova domova, přičemž každá smlouva je s klientem ještě následně telefonicky ověřena, než dojde k jejímu proplacení. Samozřejmostí jsou nulové poplatky. Ani v případě předčasného splacení úvěru neplatí klient žádný poplatek.

Energetický poradce společnosti Bohemia Energy Finance navštíví klienta na základě předem domluvené schůzky u něj doma. Společně projdou celou domácnost a vyplní dotazník, do něhož je zaznamenáno, čím klient topí, svítí nebo vaří, stáří jednotlivých spotřebičů, stav budovy a dalš.

Výsledkem návštěvy energetického poradce jsou doporučení na úsporná opatření, která jsou klientovi doslova šitá na míru. Jedním z doporučení je také pořízení nových spotřebičů, díky němuž se mohou znatelně snížit výdaje na platby za energie. Nákup nových spotřebičů se tak klientovi z části zaplatí z úspor na elektřině nebo plynu.

Bohemia Energy vstoupila do Global Energy