Budějovický Viscofan, největší výrobce umělých střívek na světě, hodlá investovat 400 milionů

Českobudějovická divize Viscofanu Group prosperuje. Společnost Viscofan CZ dosáhla v roce 2012 před započtením úroků, daní, amortizace a odpisů (EBITDA) zisku 865 milionů korun, což je historicky nejlepší výsledek českých operací ve Viscofan Group a současně meziroční nárůst o 55 procent.

I proto, v návaznosti na úspěšné výsledky české divize, hodlá Viscofan Group po mimořádném rozhodnutí investovat v následujících pěti letech do rozvoje aktivit v Českých Budějovicích více než 400 milionů korun. Přitom v roce 2012 už českobudějovická společnost investovala do rozvoje svých aktivit více než 90 milionů korun.

Na dobrém loňském výsledku se podle firmy podílela zejména strategie neustálého zvyšování efektivity výrobních procesů, stabilní a rostoucí export do více než 130 zemí celého světa a dobrá kondice segmentu potravinářství, ve kterém španělská Viscofan Group podniká.

Viscofan Group, španělská potravinářská skupina zabývající se výrobou obalů pro masný průmysl, podniká v České republice od roku 1995. Českobudějovické závody Gamex CB a Viscofan CZ jsou významnou součástí skupiny zajištující aktivity výroby, distribuce, plánování a výzkumu a vývoje.

Zároveň také poskytují odbornou a profesní podporu ostatním závodům skupiny. V českobudějovických závodech pracuje dohromady 650 zaměstnanců a v loňském roce firmy dosáhly celkového obratu přes 4,6 miliard korun.

Areál společnosti Viscofan voní po salámu

Miloslav Kamiš: Česko ztrácí pozici země s levnou pracovní silou