Bushman dál expanduje. Za měsíc otevírá obchod ve Vídni

Bushman

Bushman Zdroj: signus.cz

Česká značka outdoorového oblečení Bushman rozšiřuje své zahraniční aktivity. Za měsíc otevírá prodejnu ve Vídni a zároveň rozjede zastoupení v Německu. Ve hře je také Rusko. Firma nyní provozuje síť vlastních a franšízových obchodů v České republice a na Slovensku. Nedávno vstoupila i do Bulharska.

Další obchod značky Bushman se otevře ve Vídni 18. října. „Zákazníci tu nakoupí naše oblečení v nově postaveném obchodním centru G3,“ uvedl spolumajitel společnosti Jindřich Melichar.

Zároveň s Rakouskem se na konci října rozběhne také nové obchodní zastoupení v Německu. Zde bude značka zprvu prodávat prostřednictvím vlastního e-shopu.

Bushman rozšiřuje svou působnost i na trhy na východě. Po startu první značkové prodejny ve Varně připravuje otevření dalšího obchodu na jaře 2013 v hlavním městě Sofii. S ruským obchodním partnerem byla uzavřena dohoda, na základě které se na jaře 2013 otevřou první dva značkové obchody na území Ruské federace.

Firma také rozvíjí spolupráci s obchodními partnery v Jihoafrické republice, kde by se značka ve stejné době měla objevit v obchodní síti. Vedení společnosti také intenzivně jedná s obchodními partnery z USA a Číny. V Česku Bushman provozuje 21 prodejen a internetový obchod. V účetním roce 2009/2010 vykázal obrat 47,4 milionu korun a zisk 2,4 milionu korun. Firma, kterou založili dva čeští podnikatelé, má základní kapitál 28 milionů korun.