Cesta do zahraničí bez pojištění je risk

Wüstenrot

Wüstenrot Zdroj: Wustenrot

Doba letních dovolených je za dveřmi a s ní je opět aktuální i téma cestovního pojištění, Cestovat do zahraničí bez něj je risk, který se může hrubě nevyplatit, protože lékařská péče je tam drahá.

Podle informací České asociace pojišťoven činí lékařské ošetření zlomené ruky v Chorvatsku kolem 50 000 korun, řádově 700 000 korun stojí operace slepého střeva ve Francii a v Německu přijde lékařská péče při srdeční příhodě přibližně na 570 000 korun. Cestovní pojištění všechny takové výlohy kryje, lze ho sjednat velmi jednoduše po telefonu nebo přes internet a stojí pár korun denně. Není tedy důvod, proč zbytečně riskovat.

Wüstenrot nabízí tři varianty podle potřeb klientů

Pojištění Wüstenrot ProCesty se nabízí ve třech různých balíčcích, takže si klient může pojistit jen ta rizika, která skutečně potřebuje. Cestovatel A zahrnuje pojištění léčebných výloh včetně repatriace (převozu do České republiky), úhradu stomatologických zákroků, ortéz a nákladů na dopravu a ubytování opatrovníka. Cestovatel B je rozšířen o pojištění zavazadel a odpovědnosti za škodu, kterou pojištění způsobí na zdraví nebo na majetku jiné osobě, a Cestovatel C zahrnuje i pojištění trvalých následků úrazu.

Základní pojištění zahrnuje běžné rekreační sporty. Rizikovější sporty, jako např. windsurfing, lze připojistit. Pro milovníky slovenských hor má Wüstenrot také připojištění zásahu horské služby na Slovensku. Nabízí se i připojištění stornovacích poplatků.

Na cesty po Evropě i po světě

Výše pojistného se liší i podle cílové země cesty. Wüstenrot rozlišuje tři regionální zóny (bez ČR), a to „Evropu“, která zahrnuje i turisticky atraktivní neevropské země jako Turecko, Izrael, Tunisko, Kanárské ostrovy, Maroko a Egypt, „Svět“ bez USA, Kanady a Austrálie a nakonec oblast celého „Světa“.

Pro jednotlivce, rodinu i partu přátel

Výhodou cestovního pojištění ProCesty je, že on-line přes internet lze v jedné smlouvě pojistit libovolný počet spolucestujících osob. Děti jsou u Wüstenrotu cenově zvýhodněny.

Kvalitní nonstop asistenční služby

Asistenční služba Wüstenrot pojišťovny a.s. poskytuje zákazníkům komplexní servis asistenčních služeb Europ Assistence s celosvětovou působností. Asistenční centrála je dostupná 24 hodin denně. Servis zajišťují speciálně vyškolení pracovníci, kteří hovoří česky.

Jednoduše on-line!

Cestovní pojištění ProCesty lze sjednat snadno a rychle na nebo na bezplatné telefonní lince 800 22 55 55.