Číňané začínají podporovat i hokejovou Slavii

Petr Vampola je tahounem prvoligové Slavie

Petr Vampola je tahounem prvoligové Slavie Zdroj: Pavel Mazáč (Sport)

Miloš Říha na střídačce Slavie
Kapitán Slavie Jan Novák s brankářem Michajlovem po pětigólovém přídělu od Sparty
Hokejisté Slavie otočili dohrávku 17. kola proti Benátkám nad Jizerou a vyhráli 3:2
Petr Vampola je tahounem prvoligové Slavie
5
Fotogalerie

Značka elektroniky Xiaomi se stala partnerem hokejové Slavie působící v tuzemské druhé nejvyšší soutěži. Informaci klub zveřejnil na svých webových stránkách. S podporou společnosti z nejlidnatější země světa už delší dobu funguje fotbalová odnož známého oddílu.

Logo čínské společnosti bude dresům slávistických hokejistů vizuálně dominovat. Ani jedna ze stran však neuvedla finanční podrobnosti partnerství.

Výraznější sponzor však klubu během jeho působení v nižší soutěži chyběl. V posledních sezonách navíc Slavia přehodnotila své ambice. Místo postupu do extraligy se jejím cílem stal opakovaný postup do vyřazovací části soutěže.

„Věříme, že naše partnerství bude mít významný přínos pro obě strany,“ uvedl předseda představenstva klubu z vršovického Edenu Stanislav Tichý.

V případě fotbalové Slavie ale došla spolupráce s čínským investorem ještě o několik úrovní dál. SK Slavia Praha je od podzimu 2015 v rukou Číňanů.

View this post on Instagram

A post shared by HC Slavia Praha (@hcslavia) on

Klub pomohli prostřednictvím firmy CEFC zachránit před krachem, oddlužit jej a získat do jeho vlastnictví i fotbalový stadion v Edenu.

Od loňského listopadu patří většina v klubu společnosti Sinobo Group, menšinovým vlastníkem je firma CITIC Group, která Slavii převzala od původního majitele CEFC v době jejích ekonomických problémů.