Cizrnová pomazánka bakterie neobsahovala

Tofu Alfa Bio Lunter

Tofu Alfa Bio Lunter

Společnost Lunter, dříve známou jako Alfa Bio, zasáhla kauza cizrnové pomazánky, v níž se měla nacházet jedovatá bakterie botulotoxin. Laboratorní vyšetření ale její přítomnost vyloučila a následně se prokázalo, že ani muž, který pomazánku zkonzumoval, ji v těle neměl. Přestože bylo jméno produktu touto kauzou značně poškozeno, majitel firmy věří, že se zákazníci ke své oblíbené pomazánce vrátí.

K vybudování společnosti Alfa Bio inspirovala Jána Luntera změna stravovacích návyků jeho matky, které jí pomohly vyléčit rakovinu. V současnosti již vede firmu jeho syn Juraj, který na odkaz svého otce navázal a vybudoval úspěšnou rodinnou firmu dodávající své produkty na český i slovenský trh.

„Mezi sortiment naší společnosti Lunter patří nejen pomazánky se základem z luštěnin, doporučovaných odborníky na výživu zejména pro svůj vysoký obsah bílkovin, ale různé druhy tofu, sójových párků a salámů či sójových nápojů či hotových jídel,“ přibližuje Juraj Lunter a dodává: „To vše bez použití chemických konzervačních látek. Ty se k našim produktům jednoduše nehodí.“

Jan Lunter ve výroběJan Lunter ve výrobě

Produkty rodinné firmy Lunter nevyhledávají pouze běžní spotřebitelé, prodávají se také v objemnějších baleních pro hotely, restaurace a další provozovny zaměřené na zdravé stravování na rostlinné bázi. Všechny tyto obchodní partnery nedávná kauza překvapila, zájem o produkty Lunter však neztratily. „Produkty od Lunterů známe a víme, že je za nimi příběh, kterému lze věřit. O kvalitě jejich produktů nepochybuji a věřím, že podobné kauzy žádné věrné zákazníky neodradí, stejně jako neodradili nás. Jako jedni z mála se nadále snažíme poskytovat našim zákazníkům co nejširší nabídku zdravých a bezpečných potravin,“ říká na obhajobu cizrnové pomazánky od firmy Lunter PhDr. Eliška Edelmanová, ředitelka společnosti Senimo a.s., která provozuje v Olomouci supermarket, hotel a restauraci (www@senimo.cz).

Informace o zdravých stravovacích návycích, stejně jako zajímavé recepty z tofu či cizrny můžete najít na internetových stránkách www.lunter.com.

Bio AlfaBio Alfa