CK Mile dočasně přeruší činnost, onemocněl majitel

Pláž

Pláž Zdroj: Profimedia

Cestovní kancelář Mile dnes oznámila, že posledním dnem letošního roku přeruší dočasně svou činnost. Důvodem je vážné onemocnění majitele kanceláře Milana Lejčka. Klienty, kteří si u Mile již koupili zájezd, nyní firma individuálně kontaktuje kvůli vrácení peněz.

„Finanční rezervy jsou na to dostatečné,“ řekla k vracení peněz zákazníkům pracovnice společnosti. Týká se to podle ní zhruba 800 lidí. „Jednodenní zájezdy s odjezdem do konce roku 2012, kde je splněna podmínka minimálního počtu účastníků, budou realizovány,“ uvedla firma.

Mile působí na tuzemském trhu cestovních kanceláří 17 let. Nabízí zájezdy například do Řecka, Španělska, Itálie či Bulharska. Po vyřešení zdravotních potíží vlastníka Lejčka chce společnost podnikání obnovit.

„Pevně věříme, že se zdravotní stav pana majitele zlepší natolik, že budeme moci pokračovat v následujících sezónách a budeme se s Vámi potkávat v našich zimních nebo letních destinacích,“ napsala cestovka na svém webu.

Štěpán Landík: Marže cestovních kanceláří klesají

V současné době má platnou koncesní listinu v Česku 1457 cestovních kanceláří. Podle analytické společnosti Mag Consulting patří cestovní kanceláře mezi nejstabilnější podnikatelské subjekty. Množství úpadků cestovních kanceláří se zejména v poslední době může zdát vysoké, reálně ale zkrachuje 0,5 až 0,7 procenta cestovních kanceláří. Letos kvůli finančním potížím skončilo osm cestovních kanceláří.