Čupr investoval do výrobce obleků Le Premier. Ve firmě získal 20 procent

Tomáš Čupr

Tomáš Čupr Zdroj: profimedia.cz

Podnikatel Tomáš Čupr.
Internetový investor Tomáš Čupr.
3
Fotogalerie

Tomáš Čupr, v současnosti nejvíce spjatý s on-line obchodem potravin Rohlík.cz, rozšiřuje svůj záběr. Čerstvě se stal jedním z investorů značky módy na míru Le Premier.

„Co se vám jako první vybaví, když se řekne Le Premier?“ Tento dotaz položil před nedávnem Tomáš Čupr na svém twitterovém účtu a vlákno reakcí mu odpovídalo: košile, obleky, boty a tak dál.

To už byla Čuprova společnost Bizthusiasm, jak vyplývá z údajů v obchodním rejstříku, 20procentním spolumajitelem firmy Image Care, která podnik Le Premier provozuje.

"Se zakladatelem Le Premier Jakubem Lohniským se znám od vysoké školy a jsme kamarádi. Vidím ve firmě příležitost, jak její služby posunout ještě na vyšší úroveň. Jedná se o drobnou investici. Nadále se naplno věnuji Rohlíku," uvedl pro E15.cz Tomáš Čupr.

Aktuální akcionářská struktura tak vypadá následovně: Jakub Lohniský - 38 procent, David Šimoník - 4 procenta, firma Duck Sauce 38 - procent a Bizhusiasm - 20 procent.

Le Premier, aktuálně v režimu Finálního letního výprodeje, vznikla v roce 2011. Od roku 2015 vyrábí košile ve vlastní továrně v Prostějově. Od loňska má Le Premier svoji pobočku na Slovensku. Dnes má firma v Česku a na Slovensku celkem sedm kamenných prodejen plus e-shop. Její obrat dosahuje desítek milionů korun. Přesnější údaje ale z obchodního rejstříku dostupné nejsou.

Le Premier se zaměřuje na pánskou módu. Zakladatel společnosti Jakub Lohniský než začal podnikat, tak působil jako módní blogger. Jeho vizí a ambicí je změnit pohled českých mužů na módu.