Další Michelin pro Třešňáka. Chorvatská restaurace českého podnikatele obhájila hvězdu

Zdroj: Facebook Nebo Restaurant & Lounge by Deni Srdoč

18
Fotogalerie

Restaurace Nebo v chorvatském hotelovém komplexu Hilton Rijeka Costabella Resort, který vlastní český podnikatel Jaroslav Třešňák, obhájila michelinskou hvězdu. Je to už třetí hvězda v pořadí, první dostala restaurace Nebo jen několik měsíců po svém otevření v roce 2021. Prestižní cenou už se restaurace chlubí na svém webu.

„Jídla vyprávějí příběh chorvatské kuchyně, obsahují tradiční ingredience a místní speciality spolu s exotičtějšími pokrmy. Dohromady tvoří moderní a kreativní menu plné barev a chutí,“ píše web Michelinu o restauraci, kterou vede chorvatský šéfkuchař Deni Srdoč. Michelin také oceňuje profesionální servis a zajímavou nabídku vína. 

Rezort leží mezi Rijekou a Opatijí a hotel, který zaměstnává okolo tří set lidí, představuje největší investici do turistického ruchu v Rijece a jednu z největších v regionu. Hotelovou skupinu Hilton získal Třešňák jako nájemníka v roce 2019. O výstavbu hotelu, která trvala deset let, se postarala jeho investiční a developerská skupina JTH.

Třešňákova skupina do hotelu investovala prostřednictvím firmy JTH Costabella. Investice dosáhla podle serveru Croatia Week 105 milionů eur, téměř 2,7 miliardy korun. JTH není přitom jedinou českou firmou, která se angažuje v chorvatském turistickém průmyslu. Investovala do něj zejména skupina CPI Property Group realitního magnáta Radovana Vítka nebo miliardář František Studénka, který vlastní akvapark Aquacolors asi dva kilometry od městečka Poreč na poloostrově Istrii. Studénka provozuje několik zinkoven.

Pro developerskou a investiční skupinu JTH znamená stavba hotelu v Rijece jeden z prvních průniků do zahraničí. Dosud se orientovala spíše na Česko, kde postavila řadu bytových projektů či maloobchodních center. Projekty má kromě České republiky a Chorvatska rovněž na Slovensku.