Do Česka dorazil další virtuální operátor. Bude levnější než Bleskmobil

Dalším virtuálním operátorem bude telekomunikační společnost ha-vel internet. Do dvou měsíců na trh uvede předplacené karty v kombinaci s pevným voláním přes internetové připojení. Firma využije síť T-Mobile přeprodejem přes společnost GTS.

„Od 13. června začneme nabízet předplacené karty našim současným i novým zákazníkům,“ řekl Hospodárským novinám Pavel Halfar, šéf společnosti ha-vel internet, která dnes domácnostem nabízí pevné volání přes internet pod značkou ha-loo.

To mají podle listu od poloviny června doplnit předplacené karty s názvem ha-loo mobil. Minuta volání do vlastní pevné i mobilní sítě ha-loo bude stát korunu, do ostatních sítí dvě koruny. Nabídku má doplnit 100 MB dat za zhruba 100 korun. Nabídku mobilního a pevného volání chce firma kombinovat.

„Míříme dnes výlučně na domácí segment, do firemního nás cena velkoobchodní nabídky ani nepustí,“ řekl Halfar. Firma bude pracovat jen s minimální marží, je omezena cenami, které platí za služby přeprodejce T-Mobilu, společnosti GTS.

Ceny nového operátora budou mírně nižší, než ty nabízené virtuálním operátorem Bleskmobil, který funguje v síti Telefóniky. S tou spolupracuje i další připravovaný virtuální operátor Tesco Mobile.