E-shop Parfums.cz zvýšil tržby o třetinu na 4,5 miliardy

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Angela Andriot, Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Tržby jednoho z největších tuzemských e-shopů Parfums.cz stouply loni o 35 procent na 4,5 miliardy korun. Podíl českého trhu na celkových tržbách dosahuje zhruba 20 procent. Internetový obchod letos plánuje expanzi do dalších tří evropských zemí.

„Za naše úspěchy loni mohou zejména rozšiřování sortimentu, nový přístup k trhům a zákazníkům,“ uvedl marketingový ředitel obchodu Radek Ondrášík. E-shop loni odeslal přes 3,8 milionu zásilek, meziročně o 38 procent víc. „Vyexpedovali jsme přes 12,7 milionu kusů zboží. Expedovali jsme celkově do 174 895 měst a obcí v celé Evropě,“ řekl zakladatel a ředitel Parfums.cz Michal Zámec.

Obchod pokračuje v expanzi na zahraniční trhy, nyní je aktivní v 13 zemích. Loni firma začala nabízet zboží britským zákazníkům. „Letos budeme expandovat na tři nové trhy v Evropě, v Evropské unii očekáváme růst tržeb o 40 procent,“ dodal Ondrášík.

Největší poptávku Parfums.cz registroval tradičně v předvánočním období. V prosinci vzrostl obrat o téměř 55 procent. V nejvytíženějších dnech dosáhl počet expedovaných objednávek přes 50 tisíc, ve kterých bylo 145 tisíc kusů zboží.

Parfums.cz působí v Česku od roku 2006. Řadí se mezi největší tuzemské e-shopy. Provozuje ho firma Internet shop.