E-shop Vltava.cz mění majitele

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Pixabay.com

Skupina HP Tronic prodala e-shop Vltava.cz, který se zabývá prodejem hudebních nosičů, firmě Tonis distribuce. Ta na doméně začne v brzké době provozovat svůj vlastní nový e-shop nabízející hudební sortiment a další zboží. Hodnotu transakce firmy neuvedly. Vltava.cz patřila před lety mezi největší tuzemské internetové obchody.

Skupina HP Tronic se chce soustředit na propojení sítě prodejen Euronics a Datart. "Jsme si vědomi náročnosti tohoto úkolu a potřeby se na něj plně koncentrovat, proto jsme se rozhodli některé aktivity, mezi nimi i další provozování obchodu www.vltava.cz, ukončit," uvedl generální ředitel skupiny Daniel Večeřa.

Vltava.cz funguje na trhu od roku 1996 a řadí se mezi nejstarší internetové obchody v Česku. Původně šlo o internetový obchod zaměřený na prodej knih, postupně se jeho sortiment rozšířil o další spotřební zboží - elektro, sportovní, hračky či kosmetiku. Skupina HP Tronic e-shop získala v roce 2010.

V roce 2009 skončil tehdejší provozovatel Vltava.cz v insolvenci. Tržby internetových obchodů Vltava v roce 2007 dosáhly 421 milionů korun. Obchody skupiny Vltava Stores měly tehdy více než 650 tisíc registrovaných zákazníků.