Hodnocení taxislužeb. Kdo vás v Praze sveze nejlevněji a nejrychleji

taxi

taxi Zdroj: profimedia.cz

Taxikáři boj proti Uberu nevzdávají
Novou taxislužbu Tick Tack většinově vlastní Student Agency
Taxi na pražském letišti
Asi 70 taxikářů se sešlo 7. března v Praze k protestní jízdě ze Strahova k pražskému magistrátu na podporu výzvy za zavedení minimálních cen za kilometr jízdy v hlavním městě.
Okrádání zákazníků by pro nepoctivé taxikáře už nemuselo být tak snadné. Česká společnost Et Netera a výrobce mobilů Nokia totiž připravují aplikaci pro mobilní telefony pod názvem TAXIcheck, neboli virtuální taxametr. Jde o propracovaný program, s jehož pomocí si každý zákazník může zkontrolovat, zda jej taxikář neokrádá.
11
Fotogalerie

V Praze Uber POP, v Brně Liftago a Taxi Impuls. To jsou cenově nejvýhodnější způsoby dopravy podle výsledků testu Spotřebitelského fóra, které má Info.cz k dispozici. Vedle klasických taxislužeb se průzkum zaměřil i na online platformy spadající pod sdílenou ekonomiku.

Nejlepší cenu podle výsledků testování v Praze nabízí služba Uber POP. V závěsu za ní pak skončily Hopin a Taxify. U těch se ale čekalo delší dobu na příjezd vozidla.

Nejdráže vyšlo z testů Liftago. Fórum u něj ale, stejně jako u Modrého Anděla, nenašlo žádné chyby, co se týče kvality. Obě služby také patřily k těm rychlejším. I v tomto ohledu je ale ještě předstihl Uber POP. Na úrovni Hopinu a Taxify byla pak objednávka „levné AAA“ od největší taxislužby v Praze AAA taxi. I na tu si zákazníci museli počkat déle.

 „V případě dostupnosti taxi na stanovišti je toto stále nejlepší varianta pro cestujícího požadujícího nejrychlejší dopravu na místo určení. Nevýhodou však je vyšší cena a v jednom případě i odmítnutí vydat účtenku o zaplacené cestě s odůvodněním, že došel papír v taxametru,“ stojí ve zprávě.

 V Brně vyšlo cenově nejlépe Taxi Impuls a Liftago. Mezi dvojici nejrychlejších se zařadilo Liftago a TOP 1 taxi. „Pro online platformu agregující nabídku taxi Liftago v Brně hovoří i nejméně zjištěných nedostatků z hlediska kvality služby a pro nejpřesnější odhad dopředu avizovaných cen,“ píše se ve studii.

Autorka je redaktorkou zpravodajského serveru Info.cz