J&T kupuje luxusní bratislavský Sheraton, rozšíří tak svou síť hotelů

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: jtbank.cz

Firma Best Hotel Properties, za kterou stojí finanční skupina J&T, plánuje koupi luxusního bratislavského hotelu Sheraton. Částku, kterou za jeden z nejpopulárnějších hotelů v metropoli vyplatí původnímu majiteli, irskému developerovi Ballymore Properties, je možné jen odhadovat. S jistotou to budou desítky milionů eur.

Ačkoli společnost Best Hotel Properties akvizici oficiálně nepotvrdila, zaměstnancům hotelu již byla budoucí změna majitele oznámena. Best Hotel Properties koupí Sheratonu rozšíří svou síť luxusních hotelů.

Již nyní vlastní hotely Baltschug Kempinski a Kadaševskaja v Moskvě, Crowne Plaza a Kempinski Hotel River Park v Bratislavě a známý Grand Hotel Kempinski High Tatras na Štrbském Plese.

Branže trochu působí jako ekonomický paradox. Zatímco lidé dosud nezačali utrácet jako před krizí, luxusním hotelům v Bratislavě stále roste návštěvnost i zisky. V uplynulém roce navštívil pěti- a čtyřhvězdičkové hotely téměř milion návštěvníků, což je meziroční nárůst o více než sto tisíc klientů.

Tržby v odvětví vzrostly o více než devět procent. „Slovensko patřilo mezi trhy s nejvyšším nárůstem obsazenosti v Evropě, když dosáhlo meziroční růst ve výši 10,8 procenta,“ uvádí ve výroční zprávě Best Hotel Properties. Většinu klientely tvoří ruští a němečtí manažeři, kteří do Bratislavy míří na obchodní jednání.