Kellnerova PPF investovala do britského cestovatelského webu

Petr Kellner

Petr Kellner Zdroj: profimedia.cz

Skupina investorů, mezi které patří skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, investovala 80 milionů dolarů (1,7 miliardy korun) do rozvoje britského cestovatelského webu Culture Trip.

Magazín Culture Trip, který informuje o cestování a kulturních akcích po celém světě, chce rozjet novou platformu. Ta rovnou z článků přesměruje čtenáře do rezervačního systému, kde si zamluví ubytování.

„Když sledujeme úžasný růst Culture Tripu v posledních letech, vidíme také jeho obrovský potenciál provést revoluci v mediálním a turistickém průmyslu,“ komentoval investici PPF šéf strategických projektů Ladislav Chvátal.

Částku 80 milionů dolarů, kterou se magazínu podařilo získat od investorů, hodnotí deník Financial Times, jako jednu z nejvyšších investic pro evropský start-up vůbec. Příspěvek PPF potvrdila pro deník E15 mluvčí skupiny Zuzana Migdalová, konkrétní částku, kterou investovala samotná PPF, ale neupřesnila. “Nad rámec tiskové zprávy informace neposkytujeme,” uvedla.

Online cestovatelský magazín Culture Trip, který má sídlo v Londýně, byl založený v roce 2011. Za poslední rok a půl zažívá růst, během kterého najal téměř 200 lidí.