Kempinski míří do lázeňství, první hotel chce už v roce 2016

Bar Two Steps, Kempinski hotel (ilustrační foto)

Bar Two Steps, Kempinski hotel (ilustrační foto)

Řetězec pětihvězdičkových hotelů Kempinski se nevzdává myšlenky na vstup do českého lázeňství. S dvouletým zpožděním oproti původním záměrům by se měl hotel světoznámého jména otevřít v Mariánských Lázních v roce 2016.

Novostavbu hotelu chystá podle záznamu v databázi Cenia investor s ruskými kořeny Rutsog Invest, projekt přitom od počátku počítá s hotelem Kempinski.

„Rok otevření se trochu posunul, stále je to ve fázi plánů,“ uvedla zástupkyně sítě Zuzana Nováková. Původně se mělo otevírat už příští rok, podle Novákové ale projekt zbrzdily potíže s dodávkou léčivých vod do hotelu. Investoři se zhlédli ve švýcarském modelu, kdy minerálka proudí přímo do wellness centra hotelu. To ale naráží na odpor úřadů.

Kempinski je nejstarší evropská síť luxusních hotelů. Vznikla v roce 1897 v Německu a v současné době provozuje přes 70 hotelů ve třech desítkách zemích v Evropě, na Blízkém východě, v Africe a Asii. Do České republiky značka přišla v roce 2008, když otevřela hotel v Hybernské ulici v Praze. Hotel v Mariánských Lázních bude druhý a zřejmě nadlouho poslední tuzemský počin firmy.