KFC se v České republice těší stále větší oblibě

Zdroj: ilustrační foto

První restaurace s ikonickým plukovníkem Sandersem v logu byla v ČR otevřena v prosinci roku 1994 v pražské Vodičkově ulici. Tento týden tato značka slavnostně otevřela svou 100. restauraci v Bucharově ulici v Praze 5 a do konce roku jich má přibýt dalších 5.

Statistiky mluví za vše

Úspěch značky KFC tkví v první řadě v opravdu jedinečné a vynikající chuti kuřecích křidélek, které si každodenně zákazníci odnášejí v notoricky známých kyblících. Během 25 let přibyly další produkty, jako jsou Twister, Qurrito nebo kuřecí hamburgery mnoha druhů, jejichž nabídka se obměňuje i podle sezóny. V neposlední řadě je to stoupající obliba konzumace kuřecího masa, která je v současnosti více než dvojnásobná v porovnání s rokem 1994. Jen loni se v jejich restauracích spotřebovalo téměř 5000 tun kuřecího.

Na křídlech technologických inovací

Kromě rozvozu jídla až domů, který běží na plné obrátky od roku 2016, se plánuje i nová služba Objednej&Vyzvedni. Jedná se o mobilní aplikaci, s jejíž pomocí si jídlo objednáte a poté v určený čas vyzvednete přímo ve vámi zvolené pobočce. Tato služba bude postupně spuštěna ve všech restauracích. Kromě těchto služeb nesmíme zapomenout zmínit ani samoobslužné kiosky, které nahrazují klasické pokladny. V tuto chvíli je instalováno již 170 kiosků v téměř 60 restauracích, přinášejících pohodlí a čas na rozmyšlenou při výběru jídla.