KKCG oprášila malou Sazka arenu

Sazka arena

Sazka arena

Z mapy neúspěchů zkrachovalé Sazky z dob jejího vedení Alešem Hušákem by mohl zmizet další pomníček. Finanční skupina KKCG a její firma Sazka sázková kancelář vyjednává se sportovními svazy v čele s ČSTV o dostavbě takzvané malé haly v areálu pražské O2 areny. Menší sestřička pro odhadem tři tisíce diváků zůstala nedokončena poté, co se nyní již zkrachovalá Sazka předloni dostala do finančních potíží kvůli splácení dluhopisů vydaných kvůli výstavbě hlavní vysočanské haly.

„Projekt malé sportovní haly je podle našeho názoru velmi zajímavý a atraktivní. Jsme přesvědčeni, že sportovní hala s touto kapacitou v Praze stále chybí. Tato hala by byla mimořádným přínosem zejména pro menší sporty, které dnes nemají pro svou činnost odpovídající prostor,“ řekl mluvčí KKCG Dan Plovajko. Výhodou je i to, že díky dřívějším investicím staré Sazky je již vybudována veškerá potřebná infrastruktura, spojení na metro a parkoviště.

Velkou O2 arenu nyní provozuje společnost Bestsport Arena, kterou v rámci reorganizace vlastní věřitelé původní společnosti Bestsport v čele s KKCG a PPF. Plán týkající se malé haly je ale podle dostupných informací plánem pouze KKCG a její Sazky sázkové kanceláře a vypadá velmi reálně. O tom svědčí i to, že již začaly práce na projektové dokumentaci.

Kolik by dostavba malé haly stála, to se ale zatím říct nedá. Podle předloňského odhadu Ernst & Young Valuation zpracovaného v rámci insolvenčního řízení se starou Sazkou se jednalo o částku 300 až 500 milionů korun, přičemž do rozestavěné části už Sazka investovala 900 milionů. To byl také důvod, proč předloni Ernst & Young ocenila malou halu na nula korun.

KKCG a nová Sazka chtějí podle Plovajka dlouhodobě podporovat sportovní prostředí v České republice a jeho další rozvoj. Sazka sázková kancelář nyní například uzavírá smlouvu o partnerství s Českým olympijským výborem. Od plánu na dostavbu malé haly si jeho aktéři slibují například to, že moderní malá hala by se mohla v budoucnu stát i místem pro pořádání světových nebo evropských šampionátů v menších sportech, pro které jsou O2 arena či další haly v Praze příliš velké.

Nová mluvčí ČSTV Lenka Tichá jednání potvrdila. „V současné době se však teprve snažíme zjistit, jaké jsou reálné možnosti dobudování a následně pak případného využití prostor například pro nové sídlo společnosti. Bavit se tedy o konkrétních záměrech či financování je více než předčasné,“ uvedla Tichá.