Klienti zkrachovalé BG Travel se vracejí z Bulharska

Na dovolenou z kraje prázdnin zamíří přes milion Čechů

Na dovolenou z kraje prázdnin zamíří přes milion Čechů Zdroj: e15 Michal Nosek

Všichni klienti zkrachovalé liberecké cestovní kanceláře BG Travel se z Bulharska vrátí ještě dnes. Společnost tam nechala asi 294 lidí. Zhruba 180 už jich je v Česku. Zbylí přicestují do půlnoci.Uvedl to Jiří Cívka, mluvčí Generali Pojišťovny, u níž je kancelář pojištěná proti úpadku.

Prvních 51 lidí se vrátilo přes Bratislavu do Prahy v noci napátek. Dalších 128 lidí přiletělo ranním speciálem přímo do Prahy. Zhruba deset lidí má v páet dopoledne přistát na Ruzyni a dalších 39 v Brně. Po čtvrté hodině je v Ostravě očekáván přílet dalších 42 Čechů, pro které je následně připraven autobus do Prahy. Přílet posledních 24 turistů je předpokládán v deset hodin večer na ruzyňské letiště.

„V případě úpadku cestovní kanceláře BG Travel zajišťovala Generali ve spolupráci s asistenční službou také návrat pro českou turistku, která vůbec nefigurovala na seznamech cestovní kanceláře,“ uvedl Cívka.

O pojistné plnění mohou požádat všichni klienti, jimž nebyly poskytnuty předem uhrazené služby, a to nejpozději do šesti měsíců. Pokud měli klienti CK sjednané cestovní pojištění Generali včetně připojištění proti neuskutečnění zájezdu, převezme Generali veškerou agendu spojenou s úpadkem kanceláře a klienti mohou mít peníze na svých účtech během 14 dnů. Další možností je přihlášení nároku do insolvenčního řízení kanceláře. telská pojišťovna.