Krejčí prodal 11 procent Albatrosu

Michal Krejčí, Albatros Media

Michal Krejčí, Albatros Media Zdroj: Richard Rames, E15

Dosavadní dlouholetý ředitel a spolumajitel vydavatelského domu Albatros Media Michal Krejčí se náhle zbavil podílu ve společnosti a rezignoval na funkci. Krejčího podíl 11 procent podle oznámení firmy získal majoritní vlastník, společnost Arulo Estates. Stává se tak 100procentním majitelem Albatrosu. Arulo Estates patří napůl podnikatelům Silke Horákové a Jaroslavu Horákovi. Cena transakce nebyla zveřejněna, Krejčí odmítl celou věc komentovat.

„Michal Krejčí, ukončil k pátku 20. dubna z osobních a zdravotních důvodů a na vlastní žádost své působení ve společnosti,“ uvedla bez dalších podrobností mluvčí Albatrosu Radka Potměšilová. Je to druhá podstatná personální změna v top managementu Albatrosu v krátkém čase. Na podzim akcionáři z představenstva odvolali člena představenstva Ondřeje Müllera, který patřil ke Krejčího blízkým spolupracovníkům.

Novým generálním ředitelem firmy se stal dosavadní výkonný ředitel Václav Kadlec. Podle Potměšilové bude jmenován též předsedou představenstva společnosti a jednatelem dceřiných společností skupiny.

Albatros Media v současné době zahrnuje devět samostatných nakladatelství Albatros, BizBooks, CooBoo, CPress, Computer Press, Edika, Motto, Plus, XYZ a v koedičním projektu s ČT Edice České televize. Podle naposledy zveřejněných hospodářských výsledků v obchodním rejstříku Albatros Media za první polovinu roku 2011 dosáhl tržeb okolo 300 milionů korun a zisku ve výši 4,4 milionu korun.