Křetínského a Tkáče ofenziva pokračuje, chtějí ovládnout majitele Makra

Makro/

Makro/ Zdroj: Profimedia

Makro
Mphone, operátoři, Makro
3
Fotogalerie

Společnost EP Global Commerce (EPGC) českého investora Daniela Křetínského a Patrika Tkáče předložila akcionářům německé firmy Metro dobrovolnou veřejnou nabídku na převzetí všech akcií. Nabídka EPGC je podmíněna mimo jiné tím, že EPGC dosáhne na dostatečný počet akcií nutných k převzetí kontroly nad společností Metro. Akcie se v pátek večer obchodovaly za 15,54 eur (v přepočtu 398 korun). Nabídka je stanovena na 16 eur, tudíž výrazně nad touto cenou.

„Jsme přesvědčeni, že společnost Metro má všechny předpoklady se stát dlouhodobě úspěšnou společností poskytující svým zákazníkům vysoce kvalitní služby s přidanou hodnotou. Rovněž jsme přesvědčeni, že jakožto hlavní akcionáři společnosti budeme mít dostatečně silný mandát pro to, abychom mohli provést nezbytné změny v nejlepším zájmu všech zaměstnanců, dalších akcionářů, jakož i zákazníků,“ uvedl Daniel Křetínský s tím, že se do budoucna těší na konstruktivní spolupráci s členy dozorčí rady a vedením společnosti Metro.

Společnost EP Global Commerce (EPGC) Křetínský vlastní se slovenským investorem Patrikem Tkáčem. 

Německá společnost Metro se značkou Metro Cash & Carry má v 25 zemích více než 760 obchodů a zaměstnává přes 100 tisíc lidí. Obsluhuje přitom asi 21 milionů zákazníků. Pod značkou Real firma v Německu provozuje 280 prodejen a pracuje pro ni více než 34 tisíc lidí. V České republice je skupina Metro zastoupena od roku 1997. Její divize Makro Cash & Carry ČR provozuje v Česku 13 velkoobchodních center.