Krize nekrize, Hilton chce v Evropě otevřít dalších 120 hotelů

Zážitkem je pro hosty baru Cloud9 na střeše hotelu Hilton Prague jejich Ice Bar. Ovšem jen když mrzne.

Zážitkem je pro hosty baru Cloud9 na střeše hotelu Hilton Prague jejich Ice Bar. Ovšem jen když mrzne.

Americký hotelový řetězec Hilton plánuje svoji dosud největší expanzi v Evropě. Do roku 2015 chce otevřít na 120 nových hotelů. Německému deníku Handelsblatt to řekl ředitel sítě pro severní a střední Evropu Olivier Harnisch.

Podle Harnische má Hilton namířeno i do lokalit mimo metropole, kterým se dosud vyhýbal. V Německu jsou například na aktuálním seznamu města Münster nebo Freiburg.

Hilton předpokládá, že by tak zhruba polovinu zisků skupiny mohl generovat byznys mimo Spojené státy. Hotelový gigant se chystá také rozšířit svoji síť v Číně, kde by mělo ke stávajícím 17 hotelům přibýt dalších více než osm desítek.

Hotelová síť má nejambicióznější plány růstu od roku 2007, kdy ji ovládla za zhruba 26 miliard dolarů americká společnost soukromého kapitálu Blackstone. Ta ovšem převzala také dluhy přesahující sedm miliard dolarů.

Hilton patří mezi největší hotelové řetězce světa. Provozuje nejen hotely pod svým jménem, ale i pod značkami Hampton Inn či Embassy Suites. V současné době má řetězec 550 ubytovacích zařízení v 80 zemích a zaměstnává 144 tisíc lidí.