Lavim to nekončí. Obbod.com chystá nový sportovní sitcom

Lukáš Vácha a Julius Lavický nenechali na spoluhráčích ze Sparty nit suchou

Lukáš Vácha a Julius Lavický nenechali na spoluhráčích ze Sparty nit suchou Zdroj: OBBOD

Daniel Strejc
Pohlednice pro Laviho
Daniel Strejc
Čeští biatlonisté Gabriela Koukalová s Ondřejem Moravcem po úspěšných závodech na MS v Hochfilzenu a jejich vítězné gesto, které je totožné, jako předvedla hlavní postava seriálu Vyšehrad
Jakub Štáfek na finále hokejové Ligy mistrů ve Švédsku
19
Fotogalerie

Videoplatforma Obbod Kamila Oušky nechce stavět na úspěchu jednoho hitu, seriálu Vyšehrad o osudech fotbalisty Julia Lavického. Zkusí ho sice nabídnout i polským divákům, současně má ale zájem o vysílání přímých přenosů a hlavně pracuje na novém seriálu ze sportovního prostředí.

Další plány Obbodu počítají s rozšířením nabídky exkluzivního obsahu. „Zvládneme produkovat ještě jeden seriál,“ řekl programový ředitel Obbodu Daniel Strejc. Na úspěchy Vyšehradu má navázat sitcom z prostředí druhého nejpopulárnějšího sportu v Česku (ledního hokeje). První díly se objeví v květnu.

Volbě tématu napomáhá i skutečnost, že Strejc již dříve produkoval komedie ze sportovního prostředí. Uplatnit chce také zkušenosti s uvedením Vyšehradu. Ten na jaře postupně ožije novými díly a Obbod stále zvažuje natočení druhé série. Vyšehrad má dál vytěžit i připravovaná polská mutace seriálu.

Komerční úspěch Vyšehradu ale nelze měřit jen počty zhlédnutí, tím méně, když většinu z nich zaznamenaly pirátské verze nahrané na YouTube či souborová úložiště. Při započtení těchto platforem sledovanost jednotlivých dílů přesahuje milion diváků.

Obbodu ovšem může počítat množství komerčních nabídek, svou značku či produkt chtějí s Vyšehradem spojit třeba sázkové kanceláře, ale třeba i výrobci nápojů či distributoři kávy. Nejvyšší nabídky údajně dosahují řádu nižších milionů, ve hře je podle Strejce i film či komiksová kniha.

 Obbod se současně snaží dostát označení internetová televize, počítá proto nejen s nabídkou filmů a seriálů, ale i přímých přenosů. Prostor by tak na této platformě mohla dostat florbalová utkání či přenášení hudebních cen. Jednání ovšem teprve probíhají. V delším výhledu figuruje i vlastní talkshow.

Firma by také ráda zprostředkovala iVysílání České televize do ciziny. Pro Obbod je ale získání dostatečného počtu předplatitelů hlavní cestou k ziskovosti, přestože majitel Kamil Ouška počítá s tím, že projekt bude první roky ve ztrátě. „Aktuálně máme hodně přes tisíc předplatitelů, i když registrovaných uživatelů je 80 tisíc. Ti ale mají obsah po nějakou dobu zdarma,“ upřesnil Strejc.

Rozhovor s Danielem Strejcem přinese již brzy server E15.cz. Připomeňte si video, ve kterém programový ředitel Obbod naznačuje obsah nových dílů Vyšehradu:

Video placeholde
Videorozhovor s Danielem Strejcem, šéfem obsahu Obbod.com • Michal Nosek

 

Vše o seriálu Vyšehrad čtěte zde >>>>