Lázně Darkov, které spoluvlastnil exministr Drobil, změnily majitele

Pavel Drobil

Pavel Drobil Zdroj: ctk

Lázně Darkov, které se specializují především na léčbu pohybového a nervového ústrojí, změnily akcionářskou strukturu. Jedním z dosavadních spolumajitelů byl bývalý ministr životního prostředí Pavel Drobil. Informaci serveru motejlek.com potvrdila mediální zástupkyně lázní Eva Kijonková. „Jméno nového majitele ani cenu transakce nebudeme zveřejňovat,“ řekla Kijonková.

Podle motejlek.com dosavadní majitelé Jaroslav Čánek, jako majoritní vlastník, a bývalý ministr a někdejší místopředseda ODS Pavel Drobil, inkasují nejméně 300 milionů korun. Drobil je v lázních od 18. Listopadu 2013 předsedou dozorčí rady.

„Částka 300 milionů korun se blíží realitě, novým majitelem je podnikatel z oboru moravského lázeňství,“ řekl E15.cz důvěryhodný zdroj obeznámený s transakcí.

„Podnikatel Jaroslav Čánek zůstává v představenstvu Lázní Darkov a Pavel Drobil bude nově působit v představenstvu fondu Patronus třetí, uzavřený investiční fond, který kontroluje nemovitý majetek Lázní Darkov. Důvodem prodeje akcionářských podílů nejsou obecně známé obtíže českého lázeňství, ale naopak rozvojové záměry lázní na Karvinsku,“ uvedla mluvčí Kijonková. Aktuální obložnost lůžek v Darkově je podle jejích slov přes 90 procent.

Co jsem to jenom chtěl…