Lidé si mohou vsadit, zda Zeman opepří projev vulgaritou

Prezident Miloš Zeman během vystoupení na pražském Albertově

Prezident Miloš Zeman během vystoupení na pražském Albertově Zdroj: ctk

Nedávné vulgární výrazy v přímém přenosu Hovorů z Lán ve vysílání Českého rozhlasu natolik zaujaly bookmakery sázkové kanceláře Unibet, že vypsala kurzy na to, jaká slova v nadcházejícím vánočním projevu Miloš Zeman použije. Pokud by se vrátil ke slovníku z počátku listopadu jako v Hovorech z Lán a použil například výraz „pussy“, sázející by získal šestašedesátinásobek toho, co by vsadil.

Výška kurzů ale ukazuje na to, že podle bookmakerů Unibetu tentokrát spíše žádný skandál nehrozí a není pravděpodobné, že by sáhl po kontroverzním slovníku, který popouzel v uplynulém roce část veřejného mínění.

Ve vysokém kurzu 66:1 si také lze vsadit, že během druhého svátku vánočního zazní z prezidentských úst opakování prezidentské reklamy na PPF z Kazachstánu, jejímž soukromým tryskáčem přicestoval z nedávné návštěvy Číny namísto vládním speciálem.

Naopak jako pravděpodobnou vidí Unibet možnost, že se Zeman zmíní o premiéru Bohuslavu Sobotkovi (1,3:1), Rusku (1,5:1) nebo Číně (2:1). Na to, že použije jméno ministra financí a miliardáře Andreje Babiše z hnutí ANO je vypsán kurz tři ku jedné, na vyslovení jména ruského prezidenta Vladimíra Putina pak pět ku jedné.

A pokud by se Zeman pustil opět do kritiky intelektuální scény, která mu není příliš nakloněna, a použil slovo „kavárna“, získá sázející jedenáctinásobek vsazené částky, stejně jako při použití slov „nevzkvétá“ a „viróza“.

„Sázky na novoroční projevy významných politických představitelů jsou poměrně zaběhlou tradicí nabídky sázkových kanceláří, takže jsme se rozhodli ji přinést i do Česka. Navíc pan prezident Zeman udělal ze svých projevů poměrně sledovanou událost,“ uvedl k důvodům vypsání sázek marketingový manažer Unibetu Milan Klemš.