Lidl staví na Slovensku obří skladový areál

Prodejna Lidl v Nárožní ulici v Praze (ilustrační foto)

Prodejna Lidl v Nárožní ulici v Praze (ilustrační foto) Zdroj: CC BY-SA 3.0: Aljona83 via Flickr

Maloobchodní řetězec Lidl zahájil ve městě Sereď na západě Slovenska stavbu logistického centra zhruba za 1,4 miliardy korun. Na ploše 128 tisíc metrů čtverečních zaměstná logistický areál zhruba dvě stě lidí.

„Vybudování logistického centra v Seredi je součástí našich investičních záměrů na roky 2014 až 2018,“ řekl Stanislav Čajka, generální ředitel společnosti Lidl Slovenská republika.

Západ Slovenska si řetězec vybral zejména kvůli dobré dopravní dostupnosti a vhodnému umístění k již existujícím velkoskladům a prodejnám Lidlu. Sereď se navíc nachází v bezprostřední blízkosti rychlostní silnice R1 a je ideálním místem pro klíčové překladiště zboží Lidlu nejen pro Slovensko, ale také pro pobočky v okolních zemích.

V příštích čtyřech letech chystá Lidl na Slovensku investice za 5,4 miliardy korun. Logistické centrum v Seredi, které chce řetězec dokončit ještě letos, představuje čtvrtinu plánovaných investic. Zhotovitelem projektu je společnost Strabag.

Lidl na Slovensku působí deset let. Za dekádu tam otevřel 123 prodejen, dvě logistická centra a v strukturách zmíněného obchodního řetězce pracuje více než 3600 zaměstnanců. Od vstupu na slovenský trh tam původem německá síť supermarketů investovala více než 12,5 miliardy korun.