Maso a kobliha končí, majitel už na své bistro nemá čas

Paul Day, majitel restaurace Sansho, bistra Maso a kobliha a řeznictví Real Meat Society

Paul Day, majitel restaurace Sansho, bistra Maso a kobliha a řeznictví Real Meat Society Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Maso a kobliha
Maso a kobliha
3
Fotogalerie

Britský šéfkuchař Paul Day se rozhodl zavřít své bistro v Petrské ulici Maso a kobliha. Ochrannou známku a veškerá práva ke značce a konceptu restaurace si ovšem ponechává. 

Day nevylučuje, že se v budoucnu Maso a kobliha může v Praze opět objevit. Momentálně se ale chce více věnovat svým dalším pražským podnikům.

Důvodem uzavření bistra, které třetím rokem drží ocenění kvality za dobrou cenu od průvodce Michelin, je podle Daye jeho velká časová vytíženost. Upřednostní své řeznictví The Real Meat Society a asijskou restauraci Sansho. 

Recept: Domácí koblihy, které se vám rozplynou v ústech >>>

"Chci se všemu, co děláme, pořád věnovat osobně. Dělat to skvěle. Udělali jsme velké rozšíření řeznictví v Náplavní ulici a připravuji rozsáhlou rekonstrukci Sansho. Nechci najímat management a věnovat se řízení a vaření od stolu, chci mít čas být v kuchyni, za pultem, u zákazníků," říká Paul Day. Bistro Maso a kobliha bude otevřeno do 15. září.