Mediální dům CNC koupil platformu pro prodej jízdenek Bileto

Pendolino

Pendolino Zdroj: Jan Sindelar

Mediální dům Czech News Center (CNC) začne provozovat službu pro prodej jízdenek Bileto. CNC jej odkoupil od investiční skupiny Rockaway. Informace přinesla mluvčí skupiny Rockaway Michaela Papežová. Detaily transakce obě strany nesdělily.

Služba pro prodej jízdenek funguje na platformě, kterou původně vyvinul startup Bileto. Ten patřil do portfolia Rockaway od roku 2013, přičemž vyhledávač byl spuštěn o rok později. "Věříme, že zákazníkům dokážeme nabídnout nejlepší službu na trhu, jelikož hledáme podle polohy, adresy nebo názvu cíle. Nemusíte tedy znát názvy zastávek," řekl provozní ředitel Bileta Adam Raška. Ten ve své pozici zůstane i po prodeji vyhledávače.

Podle mluvčí Papežové bude Bileto fungovat jako prodejní a distribuční platforma i pro dopravce. Ti na ní budou moci spravovat své jízdní řády, udávat ceny a informace o kapacitě svých spojů.

CNC transakci vnímá jako rozšíření svých služeb, a zařadilo se tak k dalším mediálním domům, které provozují vlastní dopravní vyhledávače. Například společnost Mafra provozuje aplikaci Idos, firma Seznam.cz zase před třemi lety koupila aplikaci Pubtran.