Mička přišel i o postel. Král dluhopisů pustil korunu, věřitelé dostali symbolické bolestné

Věřitelé dostali symbolických několik milionů z prodeje majetku podnikatele Mičky.

Věřitelé dostali symbolických několik milionů z prodeje majetku podnikatele Mičky. Zdroj: Michael Tomeš, E15

Věřitelé padlého módního guru Michala Mičky dostali symbolickou náplast na své palčivé bolístky. Podnikatelův insolvenční správce jim nad rámec pravidelných splátek vyplatil peníze získané aukcí sbírky podnikatelových obrazů, hodinek, stejně jako věcí každodenní potřeby včetně postele nebo páru křesílek. Částka v řádu jednotek milionů korun je však v ostrém nepoměru k více než miliardovému dluhu, který po ukončení Mičkova podnikání zbyl. Zároveň jde o jedna z posledních aktiv podnikatele, jejichž prodej mohl alespoň pocitově zmírnit věřitelské vášně.

„Celková částka ze zpeněžení předmětných položek soupisu majetkové podstaty činí 4 465 624 korun. Tyto prostředky byly v souladu se zákonem použity jako mimořádná splátka nad rámec splátkového kalendáře,“ uvádí insolvenční správce Jan Mašek. Rozhodující část „bolestného“ tvoří výtěžek z prodeje sbírky obrazů zahrnující i sběrateli ceněná díla od Františka Kupky či Jiřího Dokoupila.

Sbírka obrazů byla jedním z posledních lukrativnějších aktiv z Mičkova majetku, která mohla zásadněji promluvit do uspokojení věřitelů. Aukční síň Gaute kromě Mičkových obrazů vydražila v dubnu a květnu i dvoje Mičkovy hodinky značek Omega a IWC. Propříště se budou muset Mičkovi věřitelé spolehnout jen na již dříve schválený plán oddlužení. Ten jim přiznává měsíčně třicet tisíc korun. Mička to nekomentoval. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!