Miliardář Bouška koupil podíl ve firmě budující největší cyklistické a lyžařské centrum v Česku

Pavel Bouška, majitel fabriky na psí krmivo Brit, majetkově vstoupil do společnosti Ski a Bike Centrum Radotín

Pavel Bouška, majitel fabriky na psí krmivo Brit, majetkově vstoupil do společnosti Ski a Bike Centrum Radotín Zdroj: Michael Tomeš

Podnikatel Pavel Bouška koupil menšinový podíl ve společnosti Ski a Bike Centrum Radotín. Firma plánuje vybudovat na okraji Prahy multifunkční cyklistické a lyžařské centrum. O obchodu informoval server Forbes.cz. Bouška je známý jako majitel továrny na krmení pro psy Brit.

"Jsme připraveni investovat desítky milionů korun a zároveň poskytnout firmě prostředky na další rozvoj," řekl Forbesu Petr Kříž. Spolu s Bouškou stojí Kříž za investičním fondem Fermia, který podíl ve společnosti Ski a Bike Centrum Radotín získal.

Plánované cyklistické a lyžařské centrum má vyrůst v sousedství nádraží Praha-Radotín zhruba za rok. Na ploše osm tisíc metrů čtverečních bude prodejna sportovního vybavení, půjčovna kol a lyží či servis a restaurace.

"V Česku to bude svým rozsahem určitě ojedinělé a neznám ani takové centrum v zahraničí," řekl Forbesu Lukáš Princ, který se na řízení firmy podílí.

Společnost Ski a Bike Centrum Radotín byla založena v roce 1988 a patří k nejstarším cyklistickým a lyžařským servisům a prodejnám v Česku. Firma s obratem kolem 120 milionů korun budují rodiny Cvachových a Princových, kteří ji budou dál řídit.