Minipivovary dobývají internet. Se Slevomatem nabízí pivní exkurze

pivo

pivo Zdroj: surfbar.cz

Pivovary se inspirovaly u vinařů. Dvacítka malých a středně velkých pivovarů se vrhla na internet, kde nabízí nejen piva, ale také exkurze svými pivovary. V partnerství s portálem Slevomat.cz tak zareagovaly na zvyšující se oblibu zážitkové turistiky, jde ale také o jisté vymezení se proti velkým pivovarům a odpověď na zvyšující se konkurenci ve svém segmentu – kdo chce růst, musí mít nejen dobré pivo, ale také získat zákazníka něčím „navíc“.

“Firmy dobře chápou, že sleva není jen útok na peněženky zákazníků, ale zároveň jeden z nástrojů, jak oslovit nové či stávající zákazníky. Jak nám například restauratéři často potvrzují, pravidelné akce jim pomáhají budovat stálou základnu zákazníků,” vysvětlila pro E15 význam nové spolupráce ředitelka společnosti Slevomat Marie Chytilová.

Podle ní se obecně zvyšuje obliba degustačních menu z různých míst a restaurací po celém Česku, dlouhodobě pak jsou prý zážitky spojené s jídlem nejvyhledávanějším artiklem na Slevomatu. „V meziročním srovnání tento segment roste o třicet procent,“ dodala Chytilová s tím, že kromě zmíněné dvacítky portál vyjednává také s dalšími subjekty.

Alkohol je přitom oblíbený internetový sortiment, portál již delší dobu prodává degustace ve vinných sklípcích, které klasicky nejvíce „táhnou“ mezi zákazníky z Čech. Víno je pak spojeno také s vinnými kurzy, degustacemi a šancí menších vinařů nabídnout svoji produkci napříč internetem.

Které pivovary vsadily na on-line a spolupráci se Slevomatem:

1. Pivovar Klášter
2. Pivovar Šedivák
3. Pivovar Victor
4. Pivovar Uherský Brod
5. Pivovar Jihlava 6. Novoměstský pivovar
7. Pivovar Rychtář - Hlinsko
8. Minipivovar Beeranek
9. Hotel Bobík - pivovar Gabretus
10. Pivovar Bohemia Regent
11. Pivovar Malenovice - Zlínský Švec
12. Rožnovské pivní Lázně
13. Pivovar Lomňan
14. Pivovar Černá Hora
15. Zámek Letovice
16. Hostinský pivovar U Bizona
17. Zichovecký pivovar
18. Evropské centrum přírodních pivních lázní
19. Žatecký pivovar a chrám chmele a piva
20. Minipivovar Na Kopečku - Svitavy
21. Pivnice u Bazénu (nabízí 11 lokálních piv a pivní občerstvení)

Slevomat vyjednává ještě s:

1. Pivovar Holba
2. Beskydský pivovárek
3. 1.selský pivovárek
4. Pivovar Podlesí

Boom minipivovarů

Pivní přitažlivost