Mobilní operátoři čelí náporu zákazníků, před prodejnami se tvoří fronty

ilustrační foto (Profimedia.cz)

ilustrační foto (Profimedia.cz) Zdroj: Profimedia.cz

Mobilní operátoři kvůli nové nabídce levnějších neomezených tarifů registrují několikanásobný nárůst provozu na informačních linkách i v prodejnách. Lidé jsou ochotní stát fronty před prodejnami operátorů i čekat půl hodiny na zákaznické lince.

„Zájem o nové tarify je enormní - počet příchozích hovorů je desetkrát vyšší než obvykle, během čtvrt hodiny zavolá cca 700 zákazníků, kteří jsou navíc ochotni bez reptání čekat třeba i půl hodiny. Museli jsme posílit směny o několik desítek operátorů,“ uvedla mluvčí T-Mobile Martina Kemrová. Podle ní T-Mobile, který nabídl nové tarify v sobotu, registruje u bezlimitního tarifu Síť Nesíť za 749 korun 8300 zákazníků a v případě verze pro podnikatele 2000 zákazníků.

„Již do 24 hodin po oznámení nové nabídky se nám ztrojnásobil provoz na zákaznických linkách a registrujeme několikanásobně vyšší počet žádostí o aktivaci tarifů,“ uvedl mluvčí společnosti Telefónica O2 Hany Farghali s tím, že na nápor se firma připravila a navýšila počet pracovníků na informačních linkách.

„Zájem o nové neomezené tarify je obrovský. Na prodejnách jsou fronty a na call centrech máme o 300 procent více příchozích hovorů než běžně,“ uvedl i mluvčí tuzemského Vodafone Miroslav Čepický. Také Vodafone zvýšil počet zaměstnanců obsluhujících zákazníky.

Telefónica nabídla ve čtvrtek neomezené volání a SMS do všech sítí a připojení k internetu s jedním GB dat pod označením Free CZ za paušální poplatek 749 korun měsíčně při úvazku na dva roky. To je méně než poloviční cena proti dřívější nabídce. Následně urychlil spuštění vlastní konkurenceschopné nabídky Vodafone. Nabízí neomezené volání a SMS od soboty za 691 korun měsíčně. Nová nabídka Vodafonu platí při závazku na 24 měsíců a obsahuje 600 MB přenesených dat. Bez úvazku bude stát 901 korun. U Telefóniky je příplatek za tarif bez závazku 150 korun. V případě T-Mobilu je nabídka totožná s nabídkou od společnosti Telefónica. Firma nabízí neomezené volání a SMS do všech sítí plus jeden GB přenesených dat přijdou u T-Mobile na 749 korun měsíčně. Vedle toho firmy nabídly i další tarify, které už ovšem nenabízí neomezené volání a SMS do všech sítí.