Největší řecká sázkovka spoluvlastněná Komárkem a Šmejcem výrazně navýšila zisk

Největší řecká sázková společnost OPAP ve druhém čtvrtletí zvýšila čistý zisk o 59 procent na 26,2 milionu eur (670 milionů korun). K růstu přispěly nové aktivity v oblasti videoloterijních terminálů a mistrovství světa ve fotbale, uvedla firma. OPAP je pátou největší sázkovou firmou v Evropě podle příjmů, spoluvlastní ji investiční skupina KKCG podnikatele Karla Komárka a společnost EMMA Capital dalšího českého investora Jiřího Šmejce.

Hrubý provozní zisk (EBITDA) vzrostl o 35 procent na 70,2 milionu eur, zatímco příjmy z her se zvýšily o devět procent na 360 milionů eur. Firma uvedla, že vyplatí prozatímní dividendu 0,1 eura na akcii.

"Výsledky nám i nadále zvyšuje rostoucí příspěvek od VLT a zlepšení našeho celkového produktového portfolia. Ve druhém čtvrtletí jsme těžili i z rušných prvních týdnů mistrovství světa ve fotbale, kde jsme zaznamenali rostoucí přijetí našich samoobslužných sázkových terminálů, kterých rychle přibývá," uvedl v prohlášení generální ředitel Damian Cope.

OPAP loni spustil VLT a na konci června jich měla firma v provozu 13.775. Společnost vkládá do terminálů velké naděje a očekává, že budou v nadcházejících letech hlavním tahounem jejího růstu. V druhé polovině roku hodlá urychlit rozvoj nových terminálů.

OPAP byl plně privatizován v roce 2013. Nabízí sportovní sázky a loterii v Řecku a na Kypru.