Nově založená skupina SSI Group má ve správcovském portfoliu 350 budov

Anděl Park B na pražském Smíchově, jehož ostrahu zajišťuje Special Service International

Anděl Park B na pražském Smíchově, jehož ostrahu zajišťuje Special Service International Zdroj: realit.cz

Na tuzemském trhu správy nemovitostí vznikla spojením společností Special Service International (SSI) a Czech facility a založením profesionální úklidové divize nová skupina SSI Group. Svým klientům bude nabízet komplexní servis, tedy údržbu, ostrahu i úklid budov.

Portfolio firmy tvoří více než 350 komerčních objektů v Česku i na Slovensku, v nichž pracuje přes dva tisíce zaměstnanců. Roční obrat firmy přesahuje 600 milionů korun.

„Spojením dochází k úsporám na úrovni provozu budov, což je na trhu stále tématem číslo jedna,“ uvedl k fúzi majitel SSI Group Jan Vodrážka. Vedle technické správy budov, úklidu a bezpečnostních služeb nabízí společnost školení a workshopy, technologické poradenství nebo dohledové centrum integrující veškerý provoz v budově do notebooku nebo chytrého telefonu.

Zakládající společnost SSI funguje od roku 1990 v oblasti bezpečnostního managementu a takzvaného facility managementu. Stará se o obchodní centra, bytové komplexy, hotely, administrativní budovy i průmyslové areály. Společnost Czech facility působí na trhu od roku 2008 a poskytuje komplexní správu nemovitostí od technické správy budov přes úklid až po fyzickou ostrahu objektů.