Noví vládci Špindlu: denní skipas nezdraží, týdenní permanentka zlevní

ilustrační foto (zdroj Mladá fronta)

ilustrační foto (zdroj Mladá fronta) Zdroj: 7 Tomas Kubelka

Společnost Melida, nový provozovatel Skiareálu Špindlerův Mlýn, nehodlá v nadcházející zimní sezoně zdražovat denní skipasy. Serveru E15.cz to řekl Igor Rattaj, předseda dozorčí rady společnosti Tatry Mountain Resorts (TMR), která společně s firmou Snowhill Melidu ovládají.

„Ceník lyžařského střediska ve Špindlu bychom chtěli změnit, především jeho strukturu. Základní, tedy denní jízdné, se ale zvyšovat nebude,“ uvedl Rattaj. To minulou zimu činilo 700 korun v hlavní sezoně, a 600 korun ve vedlejší.

V úvahu podle Rattaje připadá zdražení krátkodobých skipasů, tedy lístků na pár hodin, neboť noví pronajímatelé skiareálu hodlají cílit především na dlouhodobějšího návštěvníka. I proto TMR se Snowhillem uvažují o zlevnění vícedenních skipasů, především těch, které by kombinovaly permanentku s ubytováním. „Špindl má na to, aby byl pobytovým střediskem a novým ceníkem bychom to rádi podpořili,“ vysvětluje Rattaj.

Loňská cena 3denního skipasu činila v 1950 korun v hlavní sezoně, a 1670 korun ve vedlejší, 6denní permanentka přišla na 3200 korun, respektive 2740 korun mimo hlavní sezonu. Praxe TMR z „domovských“ Tater je taková, že v pobytových balíčcích, které firma připravuje s tamními hoteliéry a provozovateli penzionů, je sleva na skipasu 30procentní, stejně jako sleva na ubytování.

Proti cenovým záměrům nových vládců největšího českého lyžařského areálu však hraje čas. Webové stránky Skiareálu Špindlerův Mlýn sice hovoří o tom, že ceník pro nadcházející zimní sezonu ještě není k dispozici, řada hoteliérů a cestovních kanceláří však již uzavřely své katalogy, v kterých kalkulují s loňskými cenami.

Společnost Melida, rovnoměrně vlastněná TMR a Snowhillem, se dohodla na 20letém pronájmu Skiareálu Špindlerův Mlýn s jeho majoritním vlastníkem, Českým svazem tělesné výchovy (ČSTV) letos v létě. Roční nájemné by mělo dosáhnout 50 milionů korun s DPH, firma se navíc zavázala v areálu proinvestovat přinejmenším 800 milionů korun.