Obří výprodeje, elektronika zlevňuje až o tisíce

ilustrační foto

ilustrační foto

Prodejci elektroniky se předhánějí ve slevách. Snaží se zbavit zboží a přilákat zákazníky.

Při nákupu spotřební elektroniky mohou nyní lidé díky povánočním slevám, jejichž výše se pohybuje od pěti do padesáti procent, ušetřit i několik tisíc korun. Například televizi lze pořídit se slevou až deset tisíc korun. Vyplývá to z analýzy společnosti Česká distribuční, která monitorovala reklamní letáky prodejen se spotřební elektronikou Euronics, Electroworld, Planeo a Elektro Oáza.

Obchodní ředitelka České distribuční Michala Malčikovová uvedla, že povánoční slevy na elektrospotřebiče se nejčastěji pohybují mezi 20 až 30 procenty. Lze však i najít slevy na úrovni 50 procent, a to především u bílého zboží. Například pračku, která před slevou stála 13.490 korun, lze nyní ve výprodeji pořídit za 6999 korun.

„Jak ukázala analýza, pokud se rodina například rozhodne koupit novou televizi a kombinovanou ledničku, zaplatí místo původních 25 tisíc korun pouze 18 tisíc. Pokud tedy někdo plánuje koupit nákladnější zboží, vyplatí se počkat na začátek ledna a pravidelně sledovat slevy v letácích,“ podotkla Malčikovová.

Mnoho slev se v těchto dnech týká také počítačů a jejich příslušenství. U tohoto zboží činí průměrné sleva 18 procent. Například notebook, za který by lidé před Vánocemi zaplatili 15 tisíc korun, mohou nyní pořídit za 10 tisíc.

První tuzemští obchodníci zahájili velké výprodeje hned po vánočních svátcích a sezonní zboží zlevnili i o více než 70 procent. Lidé mohou se slevou nakupit nejen zimní oblečení, sportovní potřeby a elektroniku, ale i nábytek. Výprodeje, pomocí kterých se obchodníci snaží po předvánoční nákupní horečce opět přilákat zákazníky do prodejen a zbavit se zbývajících zásob sezonního zboží, budou pokračovat celý leden.