Olympionik Změlík získal podíl v sázkové kanceláři Victoria-Tip

Robert Změlík

Robert Změlík Zdroj: Sedmicka

Novým menšinovým akcionářem a předsedou představenstva sázkové kanceláře Victoria-Tip se stal podnikatel a olympionik Robert Změlík (43). Většinový podíl si ve společnosti ponechá její dosavadní majitel, kterým je holding Forbes Group ze skupiny Wotan Invest.

Změlík spolu se vstupem do Victoria-Tip oznámil plány na další rozvoj podniku. „Do budoucna chceme klientům nabízet nejatraktivnější produkty a služby. Zavedeme nové prvky, které budou nekopírovatelné nebo velmi obtížně kopírovatelné, a to za významných finančních investic,“ sdělil podnikatel.

Victoria-Tip má v současnosti 230 poboček. Pod Změlíkovým vedením chce společnost v roce 2013 rozšířit podnikání až na 1000 prodejních míst.

Firma Victoria-Tip vznikla v roce 2003. Společnost měla loni provozní ztrátu kolem 12 milionů korun, což je přibližně stejný výsledek jako v roce 2010. Tržby klesly o 24 procent na 213,4 milionu, vyplývá z výroční zprávy uložené ve Sbírce listin.

Změlík, olympijský vítěz v desetiboji z Barcelony v roce 1992, není v sázkovém odvětví nováčkem. V minulých letech vlastnil sázkovou společnost Startip.