Parfums.cz chce prorazit v Británii

Jeden z největších českých e-shopů Parfums.cz expandoval do Velké Británie. Po Spojených státech jde o další silně rozvinutý trh, na který firma upřela svoji pozornost. Do expanze firma investuje miliony korun.

„Viděli jsme na těchto trzích příležitost. Takový typ zboží a přístup, který máme, tamní obchodníci nenabízejí,“ uvedl marketingový manažer Parfums.cz Radek Ondrášík pro E15.cz

Tato expanze pomůže podle vedení e-shopu firmě udržet ambiciózní meziroční posílení tržeb nad čtyřiceti procenty. „Naše tržby by se v příštím roce měly pohybovat nad šesti miliardami korun,“ říká šéf Parfums.cz Michal Zámec. Součástí expanze na ostrovy jsou také plány na vybudování tamního skladu, do nějž firma plánuje investovat až sedmdesát milionů korun.

Parfums.cz láká v dlouhodobém horizontu kromě dalších nových evropských zemí, jako jsou například Pobaltí či skandinávské země, také asijský a jihoamerický trh. „Tyto trhy jsou velmi lukrativní, rostoucí, vidíme tam šanci na další rychlé tržby,“ dodal marketingový ředitel Ondrášík. Finální rozhodnutí o vstupu na tyto trhy však zatím nepadlo.