Po prvotním nadšení zájem o outlet u Bratislavy opadl

ONE Fashion Outlet Voderady

ONE Fashion Outlet Voderady Zdroj: outlet

Necelé dva měsíce po otevření nového outletového centra nedaleko Bratislavy se o něj mnoho lidí nezajímá. Víceré obchody zejí prázdnotou. „Máme málo lidí, ale snad nám pomohou vánoční nákupy,“ přiznává prodavačka značkového obchodu. Dodává však, že je všední den a o víkendech se dveře prodejny otevírají přece jen častěji.

V centru je znát, že z lidí opadlo prvotní nadšení. Za první měsíc do něj zavítalo téměř 13 tisíc návštěvníků. „Už hodinu po otevření bylo parkoviště ONE Fashion Outlet Voderady s 1300 parkovacími místy téměř plné,“ hlásilo nákupní středisko v den otevření na konci října.

Mnoho lidí mohl odlákat i menší počet obchodů, na otevření některých se čeká dosud. Slováci jsou také ve velké míře zvyklí nakupovat v rakouském Parndorfu, kde je mnohem širší nabídka. One Fashion Outlet nabízí zatím jen asi padesát různých značek, přičemž další by měly přibývat postupně.

Získávání nových značek ale může zkomplikovat i výstavba a příprava dalšího outletu vzdáleného jen několik desítek kilometrů. D1 outlet lidem slibuje známé italské značky. Jeho majitelům se ho však stále nedaří zprovoznit, přičemž datum otevření se neustále odkládá. Sami investoři již dříve přiznávali, že výhodu bude mít ten, kdo outlet rozjede jako první. Existují totiž pochybnosti, zda se v sousedství mohou uživit dva takovéto typy středisek.