Portál ChciPráci.cz chce zavedenou konkurenci překonat počtem inzerátů

Práce, ilustrační foto

Práce, ilustrační foto Zdroj: Euro - Dasa Hyklova

Na trh vstupuje portál ChciPráci.cz. Dominantním hráčům chce konkurovat počtem inzerátů. Inzeruje přes 75 tisíc pracovních míst, což je nejvíc na trhu.

„Nezaměřujeme se primárně na velké personální agentury, ale cílíme také na segment malých a středních podniků,“ popsal systém mluvčí portálu Prokop Konopa. Právě ty mají podle něj největší problém se sháněním vhodných zaměstnanců. Konkurovat ostatním portálům chce projekt i cenou za umístnění inzerátu, která se pohybuje kolem dvou tisíc korun za měsíc.

Prodej inzerce zajišťuje společnost Advertising ONE. „Plánujeme také zprostředkování přeshraniční práce,“ dodal k dalším vyhlídkám Konopa. Společnost přitom plánuje expanzi i do dalších zemí střední a východní Evropy. První na řadě by mělo být sousední Slovensko.

Obecná známost

„V Česku je několik pracovních portálů, které společně dominují trhu. Jsou to Jobs.cz, Práce.cz a sPrace. cz, respektive volnamista.cz. Mají obrovskou výhodu, a to ve znalosti mezi lidmi,“ uvedl analytik společnost Home Credit Michal Kozub s tím, že dostat se mezi ně je náročné.

Využití inteligentního softwaru Watson od firmy IBM analytik považuje za výhodu, stejně tak i nadstandardní počet nabídek. Podle statistik ministerstva práce a sociálních věcí v Česku existuje zhruba 110 tisíc volných míst. Stránky provozuje americká společnost Business Web Solutions, což je start-up financovaný privátními investory.

S postupy nového konkurenta nesouhlasí společnost LMC, která provozuje portály Jobs.cz a Práce.cz. „Služba chcipraci.cz se několik dní po startu chlubí nejvyšším počtem pracovních nabídek na trhu, dle našich zjištění však řádově desítky tisíc pozic bez našeho vědomí a svolení vykrádají z databází našich portálů Jobs.cz a Prace.cz. Taková praxe je podle nás nejen neslušná, ale i nelegální. Budeme se proti tomu bránit právní cestou,“ uvedl její mluvčí Tomáš Dombrovský.

Portál ChciPráci.cz se brání, že zákon neporušuje. „Podle našeho názoru neporušujeme platnou legislativu. Využíváme veřejně dostupná data,“ reagoval jeho mluvčí Prokop Konopa.