Praha udržela pozici v žebříčku TripAdvisor, v Evropě je první

Praha

Praha Zdroj: CC BY-SA 2.0: Olivier Bruchez via Flickr

Praha zůstala v hodnocení cestovatelského serveru TripAdvisor pátou nejlepší destinací na světě. První místo získal v letošním roce Marrákeš před kambodžským městem Siem Reap u chrámového komplexu Angkor Vat a Istanbulem, který byl loni uživateli portálu vyhodnocen jako nejlepší. TripAdvisor každoročně sestavuje seznam 25 nejlepších světových destinací na základě hodnocení turistů z celého světa.

Praha je „se svým bohémským půvabem a pohádkovými skvosty ideální destinací pro všechny návštěvníky, kteří se již nabažili pláží a chtějí se ponořit do kultury“, uvádí se v odůvodnění na webu firmy. Po absolvování památek doporučuje TripAdvisor návštěvu barů a historických hospůdek, které mají „správnou atmosféru pro tradiční noční popíjení“. Praha se umístila za vietnamskou metropolí Hanoj a je nejlépe hodnocenou evropskou lokalitou.

Marrákeš je podle TripAdvisoru letošní jedničkou proto, že je „magickým místem, jež oplývá trhy, zahradami, paláci a mešitami“. Za Prahou se umístily Londýn a Řím, devátá je Paříž a první desítku uzavírá Kapské Město.

TripAdvisor se označuje za největší cestovatelský server na světě. Jeho ankety patří mezi nejsledovanější v oblasti cestovního ruchu.