Pro věřitele zkrachovalých autosalonů po závodníkovi Charouzovi nezůstalo skoro nic

Antonín Charouz založil síť autosalonů A. Charouz Motors, která po jeho odchodu zkrachovala.

Antonín Charouz založil síť autosalonů A. Charouz Motors, která po jeho odchodu zkrachovala. Zdroj: Sport - Pavel Mazáč

Charouzovy autosalony prodávaly mimo jiné vozy Jaguar.
Antonín Charouz založil síť autosalonů A. Charouz Motors, která po jeho odchodu zkrachovala.
Charouzovy autosalony prodávaly mimo jiné vozy Cadillac.
Charouzovy autosalony prodávaly mimo jiné vozy Cadillac.
Charouzovy autosalony prodávaly mimo jiné vozy Land Rover.
10
Fotogalerie

Věřitelé zkrachovalých autosalonů A. Charouz Motors nedostanou skoro nic. Vyplývá to z dokumentů, které zveřejnil insolvenční správce firmy. Do konkurzu se společností založené bývalým automobilovým závodníkem Antonínem Charouzem se přihlásily firmy s pohledávkami za 79 milionů korun. Konkurzní správce z této částky uznal zhruba polovinu.  

„S ohledem na poměr výše závazků dlužníka vzhledem k hodnotě jeho zjištěného majetku lze očekávat uspokojení přihlášených věřitelů v minimální výši,“ uvedl insolvenční správce Ivo Kroužek. Z účtu a pohledávek prodejce správce dosud shromáždil kolem 220 tisíc korun. na dalších 106 tisíc ocenil movitý majetek dlužníka.   

Přesto ale ještě existuje naděje, že do majetkové podstaty zbankrotované společnosti můžou dostat ještě další peníze. Insolvenční správce si totiž hodlá posvítit na přesuny majetku autosalonů před bankrotem a následně tyto kroky případně zpochybnit žalobami.

 

Firma A. Charouz Motors  kdysi patřila mezi nejvýraznější prodejce aut v Česku. Prodávala luxusní vozy značek Cadillac, Jaguar, Land Rover a Corvette. Ještě před pěti lety měl podnik tržby kolem tří miliard korun ročně.

Charouz firmu opustil v roce 2015. Autosalony se mezitím staly součástí impéria kontroverzního podnikatele Petra Speychala. Ten se loni stal terčem policejního úderu kvůli údajným daňovým nedoplatkům za stovky milionů korun. Policisté tehdy zasahovali i v autosalonech po Charouzovi.