Prodej řetězce Hruška není pro majitele prioritou

Prodejna Hruška

Prodejna Hruška Zdroj: Prodejnihaly.cz

Majitelé maloobchodního řetězce Hruška uvádějí na pravou míru informace o tom, že chtějí společnost prodat za částku kolem tří miliard korun. Zpráva se objevila před dvěma týdny na internetovém serveru Týden.cz, spekulace o prodeji sítě prodejen se objevily už dříve. Majitelé Hrušky zdůrazňují, že prodej společnosti není jejich prioritou.

„Maloobchodní řetězec Hruška dosahuje mimořádných výsledků v obratu i zisku, jeho prodej však zatím není aktuální. Mnohá média sice opakovaně spekulují o prodeji společnosti, její majitelé to však nepovažují za svou prioritu,“ píše se v prohlášení majitelů řetězce Hruška.

Majitelé v prohlášení dále uvádějí, že jsou neustále kontaktováni řadou finančních i strategických investorů, a proto se rozhodli se pověřit advokátní kancelář Kubica, Zajíc a partneři, se kterou dlouhodobě spolupracují, mapováním zájmu o společnost Hruška. Teprve po uskutečnění tohoto kroku, píše se v prohlášení, budou majitelé uvažovat o případném pokračování prodejního procesu.

V médiích se už dříve objevilo, že se o obchodní řetězec Hruška zajímala finanční skupina Penta a rakouský řetězec Interspar. Maloobchod Hruška má čtyři stovky prodejen, roční tržby má kolem osmi miliard korun. Čistý zisk společnosti loni vzrostl o 49 milionů na 224 milionů korun.