Realitní magnát Skala investuje do e-shopu s módou

Móda, ilustrační foto

Móda, ilustrační foto Zdroj: Pixabay.com

Petr Liesner, někdejší přední postava projektu Mall.cz, získal pro svůj e-shop s módou Bibloo investora v podobě realitního magnáta Václava Skaly. Obchod již odstartoval i mezinárodní expanzi.

Majitel Pražské správy nemovitostí Václav Skala se překvapivě objevil jako investor internetového obchodu Bibloo. Ještě ani ne rok fungující e-shop se značkovou módou letos očekává tržby 300 milionů korun. „Prozatím bylo do Bibloo investováno sto milionů korun a v letošním roce plánujeme v investicích pokračovat,“ řekl deníku E15 zakladatel e-shopu Petr Liesner. Pražská správa nemovitostí je v podniku dosud jediným investorem.

Podle internetového podnikatele Michala Hardyna lákají investory z „kamenného“ světa na internet velké změny v chování a rozhodování spotřebitelů. Ti tráví velkou část dne s počítačem, tabletem nebo chytrým telefonem. „Investoři s ofenzivní investiční strategií, kteří vidí obraty a prokazatelný růst on-line firem, mají zájem vytěžit příležitost a diverzifikovat své investiční portfolio,“ komentoval trend Hardyn.

Expanze na východ

Bibloo již stačil rozšířit byznys na Slovensko, do Maďarska a Rumunska. „Nyní plánujeme expanzi do Polska a Rakouska,“ dodal Liesner. V každém hlavním městě země, kam expanduje, bude e-shop otevírat rovněž reprezentativní kamennou prodejnu.

Nový hráč se snaží využít situace, kdy prodej oblečení přes internet je teprve na začátku, ale velmi rychle roste. Bibloo bude muset změřit síly hlavně s e-shopem Zoot, jedničkou tuzemského trhu. Společnost za loňský rok zdvojnásobila tržby na 451 milionů korun, letos se plánuje dostat kousek pod miliardu.