Ředitelka sítě Bontonland Louženská končí ve funkci

Bontonland

Bontonland

Největší česká síť obchodů s hudbou, filmy a počítačovými hrami Bontonland na konci roku změní vedení. Dlouholetá ředitelka Světlana Louženská skončí ve funkci k 31. prosinci. Již v říjnu opustila představenstvo společnosti.

„Jelikož v prosinci paní Louženská dovršila 60 let, dohodli jsme se, že odejde v zákonné lhůtě do důchodu. Ve funkci výkonného ředitele ji nikdo nenahradí. Její kompetence z velké části přejdou na generálního ředitele a zbytek se přerozdělí v rámci nové organizační struktury,“ uvedl generální ředitel a většinový majitel Bontonlandu Lešek Wronka. Louženskou podle vlastních slov vedou k odchodu osobní důvody.

Podle Wronky odchod ředitelky nesouvisí s dlouhodobě klesajícími ekonomickými ukazateli firmy, která nyní zahrnuje 19 kamenných prodejen a webový obchod. Podle výroční zprávy za rok 2010 Bontonland vykázal tržby ve výši 310 milionů korun, což v meziročním srovnání představuje pokles o více než 17 procent. Hospodaření loni skončilo ztrátou 2,1 milionu korun, v roce 2009 to bylo minus 4,5 milionu.

Vzhledem k poklesu prodejů hudby a filmů čekají podle Wronky v následujících měsících Bontonland podstatné změny. „Bude jich poměrně hodně. Od rozšíření sortimentu prodeje v síti až po rozšíření způsobu jeho prodeje. Hlavním cílem roku 2012 bude postupný rebranding prodejen a ekonomická stabilita. Rovněž plánujeme zkvalitnění pokrytí Česka naší sítí a to nejenom formou klasických prodejen, ale i účelovými stánky,“ nastínil Wronka, podle kterého Bontonland otevře novou prodejnu v Ostravě Karolíně.