Řetězec C&A Moda se opět propadl do ztráty

Zdroj: Profimedia.cz

Oděvní řetězec C&A Moda se v Česku ve finančním roce 2016/2017 opět propadl do ztráty, dosáhla 23 milionů korun. V předchozím účetním období dosáhl zisk 20 milionů korun. Tržby klesly o jedno procento na 2,58 miliardy korun.

"Oproti předcházejícímu roku obrat společnosti v důsledku výrazně konkurenčního prostředí, především v největších městech, a dočasnému zavření přestavovaných poboček, nepatrně klesl (0,9 pct)," uvedla firma ve výroční zprávě. Obchodní marže se snížila o 4,4 procenta.

Společnost očekává, že ve finančním roce 2017/2018 vykáže zisk, a to díky změnám ve struktuře společnosti, zefektivnění vnitřních procesů a pokračujícímu tlaku na dosahování úspor.

Firma v Česku provozuje 43 obchodů. V listopadu 2016 byla otevřena nová prodejna v Havířově, letos v dubnu řetězec uzavřel obchod v Chomutově. V létě byla přebudována pobočka v Praze na Chodově.

Mateřskou společností řetězce je švýcarský Cofra Holding AG (50,4 procenta), RFS Beteiligungsverwaltungsgesellschaft mbH má podíl na základním kapitálu 49,6 procenta. C&A Moda patří mezi největší prodejce oděvů v ČR spolu se společnostmi Lidl, Tesco Stores, H&M, KiK, New Yorker či Takko.